Hallo! Mijn naam is Hennie Roffel en ik ben 39 jaar oud. Ik woon in Tijnje samen met mijn vriend Rients en onze twee kinderen Jesse en Silke.

In Tijnje heb ik een dressuurstal genaamd Roffel Dressage waar ik plek heb voor 8 paarden.

Mijn hele leven staat al in het teken van paarden. Op mijn 11e werd er een manege gebouwd in Joure en zei ik tegen mijn ouders “daar wil ik heen”. Zo gezegd, zo gedaan! Na een tienritten kaart kreeg ik al mijn eigen pony Amy. Mijn vader ging in die tijd altijd met mij mee naar de manege, les of wedstrijden en na al deze jaren is hij nog steeds groot fan en gaat hij nog zo vaak mogelijk mee. Na Amy kwam er een wat betere pony, dit omdat ik erg fanatiek was in presteren en het rijden van wedstrijden. Deze pony heette Polly Dundas en was gefokt door mijn oom. Het was een pittige pony maar ik heb hem naar het Z2 gereden en ben meerdere malen kampioen met hem geweest.

Toen ik 15 werd moest de pony verkocht worden omdat ik gekozen had voor de 4-jarige hippische opleiding in Deurne aan het NHB. Polly werd verkocht en ging naar Amerika. Mijn voorstage liep ik bij Stal de Hameren in Vrouwenparochie, waar ik mijn eerste paard, genaamd Liberty, kocht. Het was een Topas x Le Faquin en kon dus ook springen want dat kon ik wat minder! Het springen had je de eerste 2 jaar nodig voor school. Met Liberty heb ik succesvol mijn diploma gehaald en hij ging trouw mee naar alle stages. Waaronder naar Stoeterij Eloma Hoeve , Manege Dekema, Gert van den Hoorn en Dressuurstal van Baalen.

Na mijn opleiding te hebben afgerond kwam het echte werken en het nog meer ontwikkelen. Ik heb op menig stal gewerkt en mijn ervaringen opgedaan. In mijn professionele ontwikkeling op wedstrijdgebied ging het ook steeds beter. Liberty (M springen en Z2 Dressuur) werd verkocht, ook weer naar Amerika en toen kwam de 3 jarige zwarte hengst (Symfonie) op stal. Samen gingen we met een sneltreinvaart naar het ZZ-zwaar. Met dit paard heb ik ontzettend veel prijzen gewonnen, waaronder meerdere malen het Friese kampioenschap en plaatsten we ons ook meestal in de top 5 van Nederland op het NK.

In het jaar 2005 kwam ik mijn vriend tegen en hij woonde al in Tijnje, zijn ouders fokten springpaarden. Zodoende ben ik hier ook komen wonen, met het oog op een Dressuurstal.

Symfonie werd in 2008 verkocht en ik ben toen mij meer gaan richten op het trainen van meerdere paarden en het geven van lessen.

In alle jaren dat ik nu in de paarden werk heb ik vele naar het Z gereden en hoger. Waaronder Arcadia’s Ziron , Arcadia’s Bailo, Arcadia’s Citha-Utopia , Arcadia’s Calanta , Arcadia’s Beautiful Girl, Walt 487, Douwe van R en nog veel meer. Ik ben de tel kwijt.

Ik ben zo’n vier jaar werkzaam bij Sybren Minkema en Jolanda Schreuder waar ik meerdere paarden opleid en train.

Nu in 2020 run ik al een aantal jaren Roffel Dressage met veel plezier en toewijding. Wil je meer van mij weten? Of heb je vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op.